تولید کننده میلگرد بستر
میلگرد بستر از المانهای کششی است که در داخل اعضای فشاری ساختمان استفاده میشود.
میلگرد بستر چیست؟
برای مسلح کردن بتن، در ساخت و سازها از میلگرد استفاده میشود که در بازار در قطرهای 16 الی 33 میلیمتری به فروش میرسد.
ناحیۀ استفاده از میلگرد بستر، لایههای میانی دیوار است.
تاریخچه استفاده میلگرد بستر
اروپاییان به منظور مقاوم سازی ساختمان در آن سالها از میلگرد بستر استفاده میکردند و پس از آن در سال ۱۹۵۰ استفاده از میلگردهای بستر در کارهای ساختمانی رایج گردید. در سال ۱۳۹۲ بعد از انتشار رسمی مبحث مقررات ملی استفاده از میلگرد بستر در کشور ایران نیز رایج شد و آیین نامه ملی به آن تعلق گرفت. این مسئله سبب شد که ساختمان ها در ایران مقاومت بیشتری را از آن تاریخ به بعد داشته باشند. امروزه استفاده از میلگرد بستر، در بسیاری از کشورها از جمله استرالیا، کانادا، هند، بسیاری از کشورهای اروپایی و همچنین نیوزیلند دارای آیین نامه های ملی است.
انواع میلگرد بستر
میلگرد بستر در دو شکلِ خرپایی یا نردبانی قابل ساخت است.
میلگرد بستر خرپایی
میلگر بستر خرپایی قابل استفاده در دیوار و اعضای سازهای است. این مدل، پرطرفدارترین شکل قابل استفاده در صنعت ساختمان است. در این عضو مابین دو مفتول، سیم مفتولی به صورت هفتهشتی قرار میگیرد.
میلگرد بستر نردبانی
میلگرد بستر نردبانی قابل استفاده در دیوار و اعضای سازهای است. همان طور که از نام آن پیداست شکل این عضو به صورت نردبانی است یعنی دو مفتول عمودی بهوسیلۀ یک مفتول افقی به هم وصل شدهاند.
مشخصات هندسی میلگردهای بستر و چینش آنها به عنوان میلگرد افقی در دیوار
اتصال نمای بنایی به دیوارهای پیرامونی با استفاده از میلگردهای بستر
مشخصات فنی میلگرد بستر
حداقل قطر مفتولها ۴ میلی متر و حداکثر قطر مفتول ها برابر نصف ضخامت ملات بستر می باشد. با توجه به اینکه ضخامت ملات بستر نباید از ۱۶ میلی متر تجاوز کند، لذا حداکثر قطر ممکن برای مفتولها ۸ میلی متر خواهد بود. البته در اکثر موارد ضخامت ملات بستر ۱۰ میلی متر بوده و از مفتول های با قطر ۴ میلی متر الى ۴/۵ میلی متر استفاده می شود
- در مورد بلوکهای AAC با بند بستر نازک (کمتر از 3 میلی متر) مقطع مفتول های میلگرد بستر می تواند به صورت مستطیلی (کتابی) باشد. بدین ترتیب مفتول کاملا در ملات بستر نازک مدفون خواهد شد.
- فولاد مصرفی در ساخت مفتولها لازم است دارای حداقل تنش تسلیم ۴۵۰ مگاپاسگال و حداقل تنش نهایی ۵۵۰ مگاپاسگال باشد. نسبت تنش نهایی به تنش تسلیم نباید کمتر از ۱/۲ باشد. در صورتی که تنش تسلیم از مقدار فوق کمتر باشد، در صورت تایید مهندس محاسب، استفاده از آن بلامانع خواهد بود به شرطی که نسبت تنش نهایی به تنش تسلیم همچنان از ۱/۲ کمتر نباشد
- به منظور پیوستگی بهتر میان میلگرد بستر و ملات، لازم است مفتول های طولی میلگرد بستر دارای سطحی أجدار باشند. مفتول میانی که دو مفتول طولی را به یکدیگر متصل می کند، می تواند به صورت ساده و دارای سطحی صاف باشد.
بدون دیدگاه