میلگرد بستر براتلو در تهران

پخش میلگرد بستر براتلو


میلگرد بستر براتلو

میلگرد بستر چیست؟


یکی از مصالح مهم ساختمان سازی است که از مرحله پی‌سازی ساختمان تا ساخت دیوارها از آن برای استحکام و استقامت بنا استفاده می‌شود. دفع نیروی کششی و فشاری در ساختمان و افزایش مقاومت و استحکام آن مهم‌ترین مسائلی هستند که همواره ذهن مهندسان سازه را به خود مشغول کرده‌اند. به همین دلیل استفاده از مصالحی که مقاومت سازه را افزایش دهند مرسوم می باشد. از مصالح مد نظر مهندسان استفاده از مفتول ها می باشد. مفتول‌ها در درزهای ملات دیوار، ستون و جرز برای افزایش مقاومت سازه استفاده می شوند.

مزایای میلگرد بستر:


میلگرد بستر مزایای قابل توجهی در ساخت و ساز دارد.

۱.میلگرد بستر به متصل کردن دیوارهای متقاطع کمک میکند.

۲.برای اجرای میلگرد بستر نیازی به دوغاب ریزی نداریم.

۳.میلگرد بستر به منسجم کردن دیوار و افزایش مقاومت آن کمک میکند.

۴.میلگرد باعث افزایش مقاومت سازه در برابر عوامل محیطی مانند زلزله میشود.

۵.میلگرد بستر باعث بهینه شدن شکل گیری دیوار میشود.

۶. خرید میلگرد بستر صرفه اقتصادی زیادی دارد.

و.. خیلی موارد دیگر…

انواع میلگرد بستر

. میلگرد بستر نردبانی
شامل مفتول‌های طولی است که مفتول‌های عرضی به صورت عمودی به آن جوش شده‌اند و از نظر ظاهری شبیه یک نردبان است. این نوع میلگرد نسبت به نوع خرپایی از سختی کمتری برخوردار است. برای تسلیح دیوارهای چندجداره این نوع توصیه می‌شود.
. میلگرد بستر خرپایی
شامل مفتول‌های طولی است که با مفتول‌های عرضی مورب متصل شده‌اند. این نوع سختی بیشتری نسبت به مدل نردبانی در دیوار ایجاد می‌کند. از آنجایی که مفتول‌های عرضی مورب ممکن است در قرارگیری فولاد تقویت‌کننده قائم تداخل ایجاد کند، در دیوارهای تقویت شده با مقاطع فولادی قائم می‌توان از نوع نردبانی استفاده کرد.

روش های بکارگیری از میلگرد بستر
معمولا از میلگرد های بستر به دو روش زیر استفاده می کنند:

بصورت افقی: شیوه نردبانی همانند شیوه افقی عمل می کند. معمولا در انجام این کار آرماتور کافی مورد استفاده قرار می گیرد، مفتول ها، قطر های 4 الی 6 میلی متری هستند. اول اینکه آرماتور ها را در فاصله ی از قبل تعیین شده جایگذاری می کنند ، هنگامی که در گوشه های دیوار تیرآهن نصب شده باشد می توان برای اتمام اتصالات آن را جوشکاری کرد.
بصورت عمودی: در این روش ، میلگردها را در بین بلوک ها و دیوارها تا جایی که به سقف نزدیک شود عبور می دهند. باید دقت داشته باشید که در این شیوه برای آزاد بودن حرکت آرماتور، دیوار ها به سقف ساختمان متصل نمی شوند. برای پر کردن فضای خالی بین سقف و دیوار، دیوار به سوی قطعه ناودانی داخل سقف هدایت داده می شود و فضای خالی بین تیرچه بلوک و آرماتور را با بتن یا سیمان پر می کنند.

مشخصات این محصول چیست؟

۱. به دلیل شرایط محیطی و خورنده‌ای که میلگرد بستر در آن قرار داد، این میلگرد به لحاظ جنس می‌تواند استینلس استیل و یا کربن استیل گالوانیزه باشد.

۲. حداقل قطر مفتول‌‌ها چهار میلیمتر و حداکثر قطر مفتول‌‌ها برابر نصف ضخامت ملات بستر می‌باشد. باید دقت داشت که ضخامت ملات بستر نباید از شانزده میلیمتر بیشتر شود، چراکه ماکسیمم قطر ممکن برای مفتول‌ها هشت میلیمتر است. البته، در بیشتر موارد ملات بستر ده میلیمتر بوده است و از مفتول‌‌هایی با قطر ۴ الی ۵/۴ میلیمتر استفاده شده است.

۳. درباره‌ بلوک‌‌های AAC با بند بستر نازک کمتر از ۳ میلیمتر مقطع مفتول‌‌های میلگرد بستر می‌تواند به شکل کتابی یا (مستطیلی) باشد. به این صورت مفتول کاملا در ملات بستر نازک دفن می‌شود.

۴. فولادی که از آن برای ساخت مفتول‌ها استفاده می‌شود نیاز دارد که حداقل تنش تسلیم ۴۵۰ مگاپاسکال و حداقل تنش نهایی ۵۵۰ مگاپاسکال داشته باشد.

۵. نسبت تنش نهایی به تنش تسلیم نباید کمتر از۲/۱ باشد. چنانچه که از مقدار بالا کمتر باشد، در صورت تایید مهندس ناظر، استفاده از آن به صورت نیمه تمام خواهد بود به شرطی که نسبت تنش نهایی به تنش تسلیم همواره از ۲/۱ کمتر نباشد.

۶. برای جلوگیری از خوردگی نیاز است که میلگردهای بستر به طور گالوانیزه تولید شده یا دارای پوشش اپوکسی باشند، چناچه که بالعکس این قضیه باشد میلگردهای بستر باید از فولاد ضد زنگ ساخته و تولید شده باشند.

۷. برای بهبود پیوستگی بین میلگرد و ملات، نیاز است که مفتول‌های طولی میلگرد بستر دارای پوشش سطحی آجدار باشند. مفتول میانی که دو مفتول طولی را به هم دیگر وصل می‌کند، می‌تواند به شکل ساده و دارای سطحی مسطح و صاف باشد.

میزان استفاده از میلگردهای بستر چگونه محاسبه می‌شود؟

روش تجویزی


در این روش گفته می‌شود که به‌ازای حداکثر ۴۰ سانتیمتر ارتفاع دیوار، یک ردیف از میلگرد بستر استفاده شود.

روش محاسباتی


در این روش از یک فرمول خاصی تبعیت می‌شود که آن به شکل زیر می‌باشد:
مجموع سطوح مقطع مفتول‌های مورد استفاده برابر ۰۰۰۷/۰ سطح مقطع موثر دیوار باشد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *