عرضه کننده میلگرد بستر تهران

میلگرد بستر براتلو


معرفی میلگرد بستر

میلگرد بستر، سازه ای فولادی است که از میلگردهای آجدار ساخته شده و در بین دیوارهای بنایی به کار برده می شود. استفاده از میلگرد بستر روشی مقرون به صرفه و کاربردی برای مقاوم‌سازی و مسلح نمودن دیوارها در برابر نیروهای خارجی به ویژه زلزله می باشد. برای تولید میلگرد بستر از روش جوش مقاومتی استفاده می شود و به منظور جلوگیری از زنگ زدگی و افزایش عمر، دارای پوشش گالوانیزه می باشد.

فرایند تولید میلگرد بستر


تولید میلگرد بستر در دو مرحله انجام می‌شود. در ابتدا با انجام عملیات کشسانی قطر کلاف‌ها از ۵ میلی‌متر به ۴ میلی‌متر تبدیل می‌شود. سپس این کلاف‌ها برای پخته شدن وارد کوره‌ای با دمای ۹۰۰ درجه سانتی‌گراد می‌شوند. در نهایت نیز این مفتول‌های آماده شده برای تبدیل به میلگرد بستر وارد مرحله بعد می‌شوند.

تاریخچه‌ای از تولید آرماتور بستر


این نوع از آرماتور برای نخستین بار در حدود 200 سال پیش یعنی در سال 1813 میلادی مورداستفاده قرار گرفت؛ همچنین اروپاییان نخستین افرادی بودند که از این مقطع در ساختمان‌های خود استفاده کردند. پس از گذشت حدود یک قرن از به‌کارگیری این مقطع فولادی در ساختمان‌های اروپایی، آمریکا یک آیین‌نامه بین‌المللی را برای این مقطع فولادی تدوین کرد؛ همچنین کشورهای دیگر مانند استرالیا، هند، نیوزلند، کانادا و اروپا نیز آیین‌نامه‌های ملی خود را تصویب کردند. آیین‌نامه ملی این محصول فولادی در ایران نیز از سال 1392 تحت عنوان مبحث هشتم مقررات ملی ساختمان‌سازی، تدوین شد.

محاسبه میزان میلگرد بستر


در مقررات ملی ساختمان دو روش برای محاسبه میزان میلگرد مورد نیاز برای ساختمان وجود دارد که به شرح زیر هستند:

روش محاسباتی: مجموع سطح مقطع مفتول‌ها باید برابر با ۰.۰۰۰۷ سطح مقطع موثر دیوار باشد.

روش تجویزی: به ازای هر ۴۰ سانتی‌متر ارتفاع دیوار یک ردیف میلگرد بستر اجرا می‌شود.

مزایای آرماتور بستر

مزیت‌های این آرماتور را به طور کامل مورد بررسی قرار داده‌ایم. این ویژگی‌های عبارتند از:

کنترل عرض و فاصله ترک‌ها در اثر جمع شدگی و تغییرشکل‌های حرارتی

نیاز نداشتن به دوغاب

تغییر نکردن در فرآیند ساخت دیوار

متصل کردن دیوارهای دو لایه به هم

افزایش پایداری و شکل پذیری خمش خارج از صفحه دیوار

نیاز نداشتن به واحدهای بنایی با شکل خاص

افزایش میزان مقاومت برشی داخل صفحه دیوار

اتصال مکانیکی برای نمای بنایی از نوع سنگی یا آجری

افزایش میزان همبستگی دیوار به هنگام زمین لرزه و پیشگیری از سقوط فرو ریختن خارج از صفحه

فراهم کردن تسلیحات لازم پیرامون بازشوها

بهبود شکل پذیری دیوار

امکان قرار دادن به شکل عمود در دیوار

امکان برقراری اتصال در دیوارهای متقاطع

دستورالعمل‌های اجرایی


برای اجرای میلگرد بستر شما باید پیش از دیوارچینی، بست را در اسکلت فلزی سازه، به‌صورت افقی و با استفاده از تفنگ، جوش یا میخ مخصوص فلز متصل کنید. همچنین برای نصب آن در داخل اسکلت بتنی نیز می‌توانید از میخ‌های مخصوص بتن، رول بولت یا تفنگ استفاده کنید. مهم‌ترین نکته در زمان نصب این بست‌ها، فاصله میان آن‌ها است که باید در هر 0.5 متر نصب شوند.

همچنین در زمان دیوارچینی، انتهای میلگردهای بستر با زاویه 90 درجه و به اندازه 20 سانتی‌متر خم می‌شود؛ به‌این‌ترتیب می‌توان این آرماتورها را در داخل بست قرار داد. پس از نصب، باید ملاتی به ضخامت حداقل 1.5 سانتی‌متر بر روی آن اجرا شود. در مواردی که ساختمان از نوع بنایی است؛ نیازی به بست وجود نداشته و می‌توان میلگرد را در داخل رج‌ها قرار داد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *