میلگرد بستر ساری
میلگرد بستر چیست؟
متشکل از دو مفتول موازی است که با چند مفتول به یکدیگر وصل شدهاند. و بدین ترتیب با افزایش شکلپذیری دیوار در برابر تکانهای شدید، مقاومت کششی و استحکام دیوار را بالا میبرد. و در نتیجه مقاومت ساختمان در برابر بارهای جانبی، مثل زلزله، نیز افزایش مییابد.
انواع میلگرد بستر
در حالت کلی بر حسب قرارگیری مفتول میانی، دو نوع از این آرماتور وجود دارد که عبارتند از:
میلگرد بستر خرپایی و نردبانی
تاریخچه تولید میلگرد بستر
هر چند استفاده از میلگردها در ساخت دیوارها، در سالهای اخیر رواج بیشتری پیدا کرده، اما تاریخچه ابداع و بکارگیری آن در جهان طولانی است. به عبارتی دیگر، برای اولین بار در سال 1813 و در اروپا، از میلگرد بستر در برای مقاوم سازی بنا استفاده شد. بکارگیری این سیستم به تدریج رواج بیشتری یافت تا جایی که از حدود 70 سال قبل، در آمریکا آیین نامهای برای استفاده از آن تدوین گشت. پس از آن بکارگیری میلگردها در مقاوم سازی دیوارها در کشورهای مختلفی از جمله استرالیا، کانادا، هند، نیوزلند و… طرفداران بیشتری پیدا کرد
ابعاد و قطر میلگرد بستر
این آرماتور در طول 3 متر و یکی از عرضهای 5.5، 11 یا 15 سانتیمتر تولید میشود. در مواردی که ملات خیلی نازک باشد؛ از نمونههایی با قطر حدود 3 میلیمتر استفاده میشود که به میلگردهای کتابی شهرت دارند.
نحوه اجرای میلگرد بستر در وال پست چگونه است؟
همانطور که در بخش قبل عنوان شد، نصب و اجرای میلگردهای بستر دیوار باید مطابق با اصول و به طور صحیح انجام شود. به طور کلی میلگرد بستر در دو راستای افقی و عمودی اجرا میشود که هر کدام روش صحیح و اصولی مخصوص به خود را دارد.
اجرای میلگرد بستر در راستای عمود
در روش دیگر، میلگردها به صورت عمودی در دیوار جایگذاری میشوند. در این حالت یک فضای خالی بین آجرها یا بلوکها وجود دارد که میلگردهای عمودی را در خود جای میدهد. لازم است در نظر بگیرید که میلگردها باید امکان حرکت آزادانه را داشته باشند. به همین دلیل دیوار دقیقاً تا خود سقف بالا نمیرود، بلکه یک فضای خالی کوچک بین دیوار و سقف باقی میماند که با بتن یا سیمان پر میشود. همچنین دیوار در قسمت انتهایی با ناودان به سقف اتصال مییابد.
بدون دیدگاه