میلگرد بستر کاشان
جنس میلگرد بستر از چیست؟
بر طبق مبحث هشتم مقررات ملی ساخت و ساز جنس میلگردهای بستر باید از فولاد ضد زنگ یا استنلس استیل باشد و همچنین میلگردها باید آجدار باشند. در کل تمامی میلگردها باید از جنس فولاد گالوانيزه و ضد زنگ باشند. در بنایی که در معرض خاک یا هواست و یا در دیوارهای داخلی که در معرض میانگین رطوبت بیش از ۷۵% هستند، باید از میلگردهایی استفاده شود که روکش گالوانیزه یا اپوکسی دارند.
تاریخچه میلگرد بستر
اگر قصد خرید میلگرد را دارید و یا می خواهید اطلاعاتتان را درباره آن بالا ببرید، بهتر است تاریخچه میلگرد بستر را نیز بدانید. میلگرد بستر ابتدا در قاره اروپا طراحی شد و به وجود آمد. میلگرد بستر در سال 1813 یا به عبارتی اوایل قرن نوزدهم میلادی پا در این عرصه گذاشت و اروپایی ها، اولین افرادی بودند که از میلگرد بستر استفاده کردند و در ساختمان سازی ان را به کار بردند و به اهمیت آن پی بردند. پس از آن، تقریبا حدود 70 سال قبل آمریکایی ها و کانادایی ها نیز از میلگرد بستر استقبال کردند و پای این میلگرد به سرزمین های دیگر نیز باز شد. جهت استفاده و به کارگیری صحیح و استاندارد میلگرد بستر، آئین نامه ای توسط آمریکایی ها نوشته شد و در همین برهه زمانی، استحکام و استقامت ساختمان ها شکل دیگری به خود گرفت.
اکنون اکثر کشورهای قاره های اروپا، آسیا، آمریکا، اقیانوسیه و غیره از میلگرد بستر استفاده می کنند. میلگرد بستر در برابر حوادث طبیعی و غیر پیش بینی همچون زلزله یا حوادث انسانی که می توانند خسارات جبران ناپذیری را برای ساختمان ها و سایر سازه ها به وجود آورند، استحکام بسیار بالایی از خود نشان می دهد. کشور ما در سال 1392 حدود یک دهه پیش در پی انتشار مبحث هشتم مقررات ملی، میلگرد بستر را وارد ایران کرد و ساخت و سازها را با این محصول ایمن ساخت.
مزایای استفاده از میلگرد بستر
- به صرفهبودن از لحاظ اقتصادی نسبت به دیگر روشهای مقاومسازی
- قابلیت استفاده برای مقاومسازی انواع دیوارها (دیوارهای بتنی، بلوک سیمانی، لیکا، هبلکس، سفال، آجر، بلوک های ACC و …) در برابر زلزله
- مقاوم بودن در مقابل رطوبت و زنگزدگی
- توزیع بارهای وارده و افزایش ظرفیت کششی، برشی و خمشی دیوارها
- امکان اتصال دیوارهای متقاطع با استفاده از میلگرد بستر
- افزایش استقامت و شکلپذیری خمش خارج از صفحهی دیوار
- افزایش مقاومت سازه در برابر زلزله
- یکنواخت شدن پلاستر دیوار و دیده نشدن روی بخش نازککاری
- کاهش ضخامت پلاستر دیوار
- عدم نیاز دیوارها به دوغاببندی
- عدم نیاز به استفاده از واحدهای بنایی با هندسهی ویژه
- جلوگیری از تلورانسهای دیوار
- اتصال به بازشوها و به حداقل رساندن ضعف ایجاد شده توسط بازشوها
نحوه اجرای میلگرد بستر
روش افقی
روش افقی مخصوص میلگردهای بستر خرپایی و نردبانی است. در این روش مفتولهایی به قطر ۴ یا ۶ میلیمتر در فواصل معینی بین مصالح دیوار (سیمان، آجر یا بلوکها) قرار میگیرند. برای مهار میلگرد بستر از گیره و قلاب استفاده میشود. اگر در گوشههای ساختمان از تیرآهن استفاده میشد میتوان میلگرد بستر را با جوشکاری به وادار وصل کرد؛ و اگر واداری هم وجود نداشت میتوان میلگردهای بستر را در دو ضلع دیوار به هم وصل کرد.
روش عمودی
در این روش مفتولها به صورت عمودی بین بلوک یا آجرها قرار میگیرند و تا نزدیک سقف میآیند و با میلگردی عمودی فیکس میشوند. برای مهار میلگرد بستر عمودی از مقاطع نبشی و سپری استفاده میشود.
وزن میلگرد بستر
برای محاسبه وزن میلگردهای بستر، دو روش وجود دارد که یکی از آنها در گذشته مورداستفاده قرار میگرفته و دیگری بر طبق استاندارد ISO 3132 است؛ بر این اساس دو رابطه ریاضی برای این کار تعریف شده است که از قرار زیر هستند:
وزن میلگرد = (شعاع برحسب میلیمتر* شعاع برحسب میلیمتر * 3.14 * طول برحسب میلیمتر * 7.8) تقسیم بر 1000
البته از این فرمول نیز میتوانید برای به دست آوردن وزن نهایی این مقطع استفاده کنید:
وزن میلگرد= سایز میلگرد*سایز میلگرد/162
در نهایت هر دو فرمول، میتوانند با دقت بالایی، وزن تقریبی را به ما بدهند. همچنین یک جدول استاندارد نیز وجود دارد که وزن میلگردهای نردبانی را بر اساس اندازه آنها تعیین کرده است؛ بر اساس این جدول وزن یک میلگرد 5.5 سانتیمتری برای 670 گرم، 11 سانتیمتری برابر 730 گرم و 15 سانتیمتری برابر 770 گرم است.
کاربرد میلگرد بستر دیوار
- استفاده در دیوارهای باربر و غیرباربر
- استفاده در دیوارهای سفالی، آجری، آجری سفالی
- استفاده در بلوکهای بتنی، سیمانی، بلوکهای بتنی متخلخل
- و…
بدون دیدگاه