مزایای میلگرد بستر
میلگرد بستر
میلگرد بستر یک جفت مفتول طولی است که مفتولهای عرضی به شکل نردبانی و یا خرپایی به روش جوش مقاومتی به آن متصل شده است و به دو صورت افقی یا عمودی در سازه به کار گرفته میشود. عاجهای این میلگرد سبب میشود که به راحتی در ملات قرار بگیرد. میلگرد بستر باید در برابر رطوبت و زنگ زدن مقاوم باشد.
تاریخچه استفاده از میلگرد بستر
میلگرد بستر اولین بار در سال ۱۸۱۳ میلادی و در آمریکا طراحی و معرفی شد. کاربردهای گسترده این محصول، سبب محبوبیت فوقالعاده این میلگرد شده که نتیجهی آن راه پیدا کردن آرماتور بستر به سایر قسمتهای جهان مثل اروپا، کانادا، هند و استرالیا بود. جالب است بدانید که در کشور ما از سال ۱۳۹۲ استفاده از میلگرد بستر به صورت رسمی در آییننامه ساختمانی تدوین شد.
مشخصات میلگرد بستر چیست؟
از مشخصات میلگرد بستر در ابتدا؛ میتوان به انواع مختلف جنسهای آن اشاره داشت. میلگرد بستر شامل جنسهای مانند: کربن استیل گالوانیزه و یا استنلس استیل تولیدشده باشد. در اکثر مواردی که مورد استفاده قرارگرفته است مفتولها با قطر ۴ میلیمتری بوده است، که در ملات بستر ۱۰ میلیمتری مورد استفاده قرار خواهد گرفت. فولادی که برای ساخت مفتولها مورد استفاده قرار خواهد گرفت، نیاز دارد که حداقل میزان تنش تسلیم ۴۵۰ مگاپاسکال و حداقل تنش نهایی ۵۵۰ مگاپاسکال بوده باشد.
مزایای میلگرد بستر چیست؟
مهمترین مزیتی که استفاده از میلگرد بستر میتواند به همراه داشته باشد، افزایش مقاومت دیوارها در ساختمانسازی است. زمانی که ما از میلگرد بستر استفاده میکنیم، میتوانیم مطمئن باشیم که احتمال خرابی و ریزش دیوارها، به حداقل میزان ممکن خواهد رسید. در کنار این، میتوانیم موارد زیر را نیز بهعنوان مزایای میلگرد بستر مطرح کنیم:
میلگرد بستر مقاومت بسیار بالایی دارد و میتواند به مقاومت کلی ساختمان نیز بیفزاید.
میلگرد بستر، مقاومت دیوارها را نه تنها در برابر ریزش و زلزله، بلکه در برابر آتشسوزی نیز زیاد میکند.
استفاده از میلگرد بستر میتواند به کمک کند که دیوارهای داخلی و خارجی را باکیفیتتر بسازیم، بهعبارتدیگر، اجرای دیوارها بهینهتر و باکیفیتتر خواهد شد.
نصب آسان و عدم نیاز به ملات و دوغاب، از دیگر مزایای میلگرد بستر است؛ به همین دلیل بسیاری از سازندگان ترجیح میدهند از میلگرد بستر استفاده کنند.
هزینه نصب میلگرد بستر بسیار اندک است؛ بهطوریکه تغییر چندانی در هزینه تمام شده ساختمانسازی ایجاد نخواهد کرد. به همین دلیل سازندگان به وفور از آن استفاده میکنند.
مشخصات فنی محصول
جنس میلگرد بستر بایستی از فولاد مطابق با استاندارد A S T M A 82 ، با تنش تسلیم حداقل 485 M p a و مقاومت نهایی 550 M p a باشد.
نوع جوش میلگرد بستر بایستی از نوع جوش نقطه ای اتوماتیک باشد.(A S T M A 951)
فولاد مصرفی در میلگرد بستر بایستی از نوع فولاد ضد زنگ و یا فولاد گالوانیزه باشد. (A S T M A 951)
میلگرد بستر می تواند در نوع نردبانی (ladder) و خرپایی (truss) در عرض های مختلف بر حسب طراحی ساخته شود.
بدون دیدگاه