فروش ناودانی منقطع آذربایجان شرقی

ناودانی منقطع ایران سازه


ناودانی منقطع آذربایجان شرقی

ناودانی منقطع یا وال پست منقطع چیست؟


وال پست منقطع به یک نوع روش مقاوم‌سازی دیوارهای ساختمان‌ها و سازه‌ها گفته می‌شود. استفاده از وال پست، مقاومت دیوارها را در برابر زلزله، باد، طوفان و سایر آسیب‌های محیطی افزایش می‌دهد و طول عمر آن‌ها را زیاد می‌کند. از طرف دیگر استفاده از این محصول در مقایسه با نبشی کشی‌هایی که در گذشته مورداستفاده قرار می‌گرفت، پروژه‌های ساخت‌وساز را با سرعت بیشتری به اجرا می‌رساند. امروزه استفاده از این سیستم طبق قانون اجباری بوده و وظیفه آن‌ها جلوگیری از تخریب دیوارها است.

کاربرد ناودانی یا نبشی منقطع چیست؟


ناودانی منقطع کمک می ‌کند تا دیوار و تیغه ‌ها، بهتر و محکم‌ تر به اسکلت اصلی ساختمان متصل شوند. در واقع ناودانی به هنگام بروز حوادثی همچون زلزله، با انتقال نیرو های وارده از دیوار به فریم ساختمان، موجب استحکام بیشتر دیوار و پیشگیری از تخریب آن می شود. این ایمنی ایجاد شده با وجود بست رادیکالی حتی بیشتر نیز می شود.

کاربرد ناودانی منقطع


در کل اگر بخواهیم کاربرد ناودانی منقطع چیست را در یک جمله خلاصه کنیم، باید بگوییم وال پست وظیفه حفاظت از دیوار ها در برابر نیرو های عمود بر صفحه، نیرو های خمشی و کمانشی که در اثر لرزش ساختمان به وجود می آید را بر عهده دارد.

نکات اجرایی به هنگام اجرای ناودانی منقطع عبارتند از:

قطعات نبشی و ناودانی می توانند از ورق فولادی گالوانیزه یا ورق سیاه خم خورده باشند.
هیچ گونه اتصالی اعم از پیچ و میخ بین بال وال پست و دیوار نباید اجرا شود.
در مواردی که ستون فولادی باشد، وال پست را می توان به ستون جوش داد.

ضرورت اجرای وال پست


طبق پیوست ششم آئین نامه ۲۸۰۰ مقررات ملی ساختمان، اجرای وال پست الزامی می‌باشد؛ زیرا ایران یکی از کشورهای زلزله‌خیز است که هر چند وقت یک بار شاهد خرابی و واژگون شدن ساختمان‌های مختلف آن می‌باشیم. مهندسین ساختمان با مطالعاتی که بر روی ساختمان‌های ویران شده انجام داده‌اند، متوجه شدند که استفاده از وال پست می‌تواند اجزای غیرسازه‌ای را در ساختمان مهار کرده و میزان خسارت را بسیار کاهش دهد.

انواع ناودانی منقطع


ناودانی منقطع در دو نوع ناودانی دیوار و ناودانی سقف موجود است.

ناودانی دیوار


یکی از روش‌های موثر اتصال دیوار به اعضای سازه‌ای، استفاده از ناودانی‌ دیوار است. از نظر ظاهر، ناودانی دیوار با ناودانی سقف تفاوتی ندارد بلکه تنها ممکن است از نظر عرض بال با یکدیگر متفاوت باشند.

ناودانی سقف


این ناودانی، مشابه با ناودانی دیوار است ولی عرض بال آن باید حاصل جمع بیشترین دو مقدار خیز ماکزیمم و ۲٫۵ سانتی متر با ۴ سانتی متر باشد. لذا سازه‌‌های متعارف معمولا عرض بال کمتر و فاصله اجرای ناودانی‌های سقف از هم نیز کمتر است.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *