میلگرد بستر شاد آباد
یک انتخاب اقتصادی برای مقاوم ساختن دیوارها و دیگر قسمتهای ساختمان در برابر زلزله یا فشارهای مختلف است. این مقطع وظیفه دارد که بر همه نیروهای کششی واردشده بر مصالح غلبه کرده و مقاومت خوبی را در برابر این دست از فشارها از خود نشان دهد.
نکته جالبتوجه اینجا است که نوع و ضخامت روکش این دست از آرماتورها تا حد زیادی وابسته به محیطی است که قرار است این مقطع در آنجا نصب شود؛ اگر این مقطع در دیواری با درصد رطوبت بالای 75 درصد قرار بگیرد؛ برای حفاظت از آن در برابر خوردگی از روکش اپوکسی استفاده میشود. همچنین ضخامت این پوشش برای مواردی که میلگرد در معرض خاک یا هوا قرار دارد، در حدود 16 میلیمتر و در غیر از این موارد، برابر 13 میلیمتر است.
جنس میلگرد بستر
طبق تعریفهای علمی که برای این مقطع ارائه شده است؛ برای تولید آن باید از فولاد ضدزنگ استفاده شود. به همین دلیل در ساخت آنها از ورقهای گالوانیزه استفاده میشود؛ این ورقها درواقع نوعی فولاد هستند که یک لایه از روی آنها را پوشانده است. استفاده از فلز روی برای پوشش آرماتورهای بستر باعث میشود که مقاومت آنها در برابر شرایط محیطی نسبت به نمونههای معمولی بهبود پیدا کند. این نوع فولاد باید بتواند تنش بین 450 تا 550 مگا پاسکال را تحمل کند. این مقطع میتواند از جنس استنلس استیل هم باشد.
انواع میلگرد بستر
به طور کلی میلگردهای بستر به دو صورت نردبانی و خرپایی هستند. نردبانی یا خرپایی بودن میلگرد بستر را میتوان از روی مفتولهای عرضی که دو مفتول طولی را به هم وصل کردهاند تشخیص داد.
میلگرد بستر خرپایی
اگر مفتولهای عرضی بهصورت زیگزاگی باشند میلگرد بستر خرپایی است. میلگرد بستر خرپایی را با قلاب و گیره به دیوار وصل و روی آن سیمان ریخته و ادامهی دیوار چینی انجام میشود. استفاده از این میلگرد برای دیوارهای غیر کامپوزیتی مجاز نیست.
میلگرد بستر نردبانی
اگر مفتولهای عرضی صاف و عمود بر مفتولهای طولی باشند، میلگرد بستر نردبانی است. این دسته از میلگردهای بستر نیز مثل میلگرد بستر خرپایی با قلاب و گیره میان دیوار وصل و دیوار چینی روی آن انجام میشود.
مزایای اجرای آرماتور بستر
در ادامه مزیتهای این آرماتور را به طور کامل مورد بررسی قرار دادهایم. این ویژگیهای عبارتاند از:
- کنترل عرض و فاصله ترکها در اثر جمعشدگی و تغییر شکلهای حرارتی
- نیاز نداشتن به دوغاب
- تغییر نکردن در فرایند ساخت دیوار
- متصل کردن دیوارهای دو لایه به هم
- افزایش پایداری و شکلپذیری خمش خارج از صفحه دیوار
- نیاز نداشتن به واحدهای بنایی با شکل خاص
- افزایش میزان مقاومت برشی داخل صفحه دیوار
- اتصال مکانیکی برای نمای بنایی از نوع سنگی یا آجری
- افزایش میزان همبستگی دیوار به هنگام زمینلرزه و پیشگیری از سقوط فروریختن خارج از صفحه
- فراهمکردن تسلیحات لازم پیرامون بازشوها
- بهبود شکلپذیری دیوار
- امکان قراردادن به شکل عمود در دیوار
- امکان برقراری اتصال در دیوارهای متقاطع
بدون دیدگاه