اجرای میلگرد بستر براتلو
چرا میلگردهای بستر جایگزین مناسبی برای نوع معمولی هستند؟
یکی از مهمترین دلایل استفاده از میلگرد بستر دیوار بهجای نوع معمولی، این است که این مقطع میتواند ستونها و دیوارها را از هم جدا کند؛ به همین دلیل نیروی داخل صفحه دیوار را تا حد زیادی مهار خواهد کرد. انواع آرماتورهای بستری که در داخل دیوار به کار میروند؛ نسبت به نمونههای معمولی مقاومت بیشتری داشته و در مدت طولانی دچار فرسودگی نمیشوند؛ به همین دلیل استفاده از این مقطع در دیوارهای غیر سازهای یا غیر باربر، میتواند آنها را در برابر زلزله مقاوم کند.
اجرای میلگرد بستر نسبت به نمونههای معمولی بسیار اقتصادی بوده و در کاهش هزینههای ساختمانسازی تاثیر به سزایی دارد. همچنین استفاده از این مقطع باعث میشود که شما دیگر نیازی به دوغاب نیز نداشته باشید که این موضوع در نوع خود میتواند بخش زیادی از هزینههای شما را کاهش دهد.
انواع میلگرد بستر
در حالت کلی بر حسب قرارگیری مفتول میانی، دو نوع از این آرماتور وجود دارد که عبارتاند از:
- میلگرد بستر خرپایی
درصورتیکه مفتول وسطی به شکل ۷ و ۸ باشد، از نوع خرپایی است. - میلگرد بستر نردبانی
درصورتیکه به شکل عمود بر مفتولهای طولی باشد، از نوع نردبانی است.
جزئیات میلگرد بستر
این میلگردها مطابق با مقررات ملی ساختمان باید متشکل از یک جفت مفتول در طول 3 متر و عرض 5.5 الی11 سانتیمتر باشد. عرض این مفتول در دو حالت نردبانی یا خرپایی به طول آن متصل شده که حالت خرپایی آن از مقاومت بیشتری برخوردار است. به یاد داشته باشید که کمترین قطر تعریف شده برای این بسترها 4 میلی متر و بیشترین قطر آن برابر با نصف ضخامت ملات میباشد. یعنی اگر ضخامت ملات 16 میلی متر بود، باید قطر آن را 8 میلی متر در نظر گرفت.
این بسترها در دو روش نبشیکشی(برای افزایش مقاومت دیوار در برابر باد) و شاخکگذاری و همچنین روشهای عمودی و افقی اجرا میشوند. استفاده از این بسترها موجب میشود تا مقاومت دیوارها در برابر باد و لرزش افزایش یابد. البته، در اجرای این بسترها باید نهایت دقت را داشت، چرا که در صورت اجرای نادرست ممکن است خسارت زیادی را به بار آید. اگر قصد دارید میلگرد بستر را در سازه تان به طور افقی به کار ببرید، می بایست از میلگرد کلاف به قطر 4 یا 6 میلی متر کمک بگیرید و به شکل خرپا و یا نردبان آن را اجرا کنید.
محاسبات مقدار میلگرد بستر در ساختمان چگونه است؟
در مبحث هشتم مقررات ملی ساختمان، دو روش مهم برای محاسبه دقیق و اصولی مقدار میلگردهای بستر بیان شده است که در ادامه عنوان خواهند شد.
محاسبات مقدار میلگرد بستر در ساختمان به روش تجویزی
به نظر میرسد روش تجویزی کلیتر و آسانتر از روش محاسباتی است. تنها کافیست ارتفاع دیوار را اندازه بگیرید و به ازای هر 40 سانتی متر ارتفاع، یک ردیف میلگرد بستر قرار دهید. این روش برای ساختمانهایی با اهمیت پایینتر، مناسبتر خواهد بود.
محاسبات مقدار میلگرد بستر در ساختمان به روش محاسباتی
در این روش نیاز به محاسبات پیچیدهتر وجود دارد. اساس این روش محاسبه میلگرد بستر، اندازه گیری سطح مقطعهای مفتولهای به کار رفته در میلگردها است. به عبارتی دیگر، مجموع کلی تمام سطح مقطعهای مفتولها باید با 0.0007 سطح مقطع مؤثر دیوار، معادل باشد. همانطور که میبینید این روش دقیقتر و جزئیتر است، اما انجام محاسبات آن دشوارتر از روش قبلی به نظر میرسد. بهتر است در مواردی که مقاومت و استحکام ساختمان از اهمیت بالایی برخوردار است، از این روش برای محاسبه مقدار میلگرد مورد نیاز برای بستر دیوارها استفاده شود.
قیمت میلگرد بستر
قیمت این میلگردها بر اساس وزن و طول آنها محاسبه میشود. لازم است قبل از سفارش محصول ابتدا ارتفاع دیوار و ضخامت سیمان را بررسی و سپس اقدام به محاسبه میزان میلگرد مورد نیاز کنید. برای اینکار بهتر است از کارشناسان مربوطه کمک بگیرید تا اطلاعات دقیقی در مورد میزان و نوع میلگرد مورد نیازتان به شما بدهند. متاسفانه به دلیل نوسانات بازار میلگرد نمیتوان قیمت دقیقی برای آنها تعیین کرد. از این رو، بهتر است به صورت مستقیم با واحد فروش سایت براتلو تماس گرفته و از آخرین قیمتها مطلع شوید. قیمت میلگرد بستر در مجموعه براتلو بسیار مناسب و مقرون به صرفه است.
بدون دیدگاه